TWIFT.DK | Nyt i Danmark | Roskilde Festival

Roskilde Festival

Roskilde Festival

Roskilde Festival er en sensation og en ikonisk musikfestival herhjemme i Danmark. Den blev oprettet tilbage i 1971 og har været år siden da fundet sted i den sjællandske by Roskilde. Som Nordens største musikfestival har Roskilde Festival været i stand til at tiltrække folk fra nær og fjern. Og det er bestemt ikke uden grund!

Hvor stor er Roskilde musikfestival egentlig?

Først og fremmest har Roskilde Festivalen oplevet en rivende succes og popularitet, der også omfavner kultur. Nu har festivalen 8 scener (hvoraf den mest kendte er Orange Scene), hvor mere end 175 musikere og kunstnere optræder for store publikummer. I festivalperioden er der nemlig mere end 130.000 festivalgæster, der slår vejen forbi. Og det er så udover de 32.000 frivillige, der hvert eneste år hjælper til med at gøre det til en fantastisk oplevelse for alle! Der er ingen anden festival i Danmark eller Skandinavien, der kan sammenlignes med dette enorme antal. Og faktisk er det den anden største festival i Europa.

Udover sangerne og sangerinderne kan du finde et hav af boder og butikker, mad fra hele verden, gør-det-selv-stationer og flere kunstinstallationer. 

Hvordan er forholdene for bolig og camping?

Det reklamerer selv for, at camping hos dem er lige så meget en oplevelse som selve musikken. Den første metode er, at du kan campere selv eller med dine venner. Du skal selv medbringe telt og fornødenheder inden ankomst, og når dørene så åbnes, skal I løb ind og slå jeres telt. Det er gratis, men det betyder også, at der er rift om alle de gode campingspots. Alligevel er det den mest populære metode.

Hvis du er til lidt mere luksus, er der også mere private eller sikrede campingmuligheder, man kan købe fra starten af året. Der findes også valgmuligheder, der fokuserer mere på børnefamilier.

Hvor og hvornår afholdes festivalen?

Festivalen finder altid sted på Roskilde Dyrskueplads, der er et større område tæt på byen Roskilde. Roskilde ligger ikke langt fra København, hvilket gør den praktisk og nem at nå ud til, men samtidig har den åben plads nok til at kunne være vært for en event af denne størrelse. Samtidig er den placering, der også gør det nemt for udenlandske rejsende at finde.

Traditionen tro afholdes den altid sidst i juni og start juli af flere grunde. Først og fremmest så er det en periode, hvor mange mennesker har fri eller mulighed for at tage fri, og det maksimerer chancerne for, at flest muligt vælger at købe billet. Desuden er det også i sommerperioden, og dermed øger det chancen for bedre vejr i Danmark – selvom man dog ikke altid kan vide sikker. Tilbage i 2007 oplevede festivalen et helt enormt regnskyl, der omdannede Roskilde Camping til en decideret mudderpøl eller det, der lignede små søer. Selv om ikke alle var glade, prøvede folk at få det meste ud af det i ægte festivalstemning. Det er dog ikke normen og gik ind i historien, som et af de såkaldte ’værste år’ i Roskilde Festivalens historie, når det kom til vejret i alle fald.

Hvilken type musik kan jeg forvente på Roskilde Musik Festival?

Der er omkring 8-9 scener i brug på festivalen, og de er hver især dedikeret til forskellige typer af musik. På Orange Scene, som er den mest ikoniske og en del af festivalens logo, ser man kunstnere fra rock, pop og heavy metal, men er til de helst store navne. Området omkring Orange Scene har en kapacitet på 60.000 mennesker! Denne scene har eksisteret siden den spæde begyndelse og kom til i 1978.

Den næststørste scene er Arena, der kan have op til 17.000 i publikum, og hører underkategorien ”Alle”. Det er derfor lidt en joker i ærmet, der kan byde på, hvad som helst. Flere af teltene som Rising og Avalaon samt Pavillion og Pavillion Junior, der kan have 2000 personer hver, henvender sig også til alle genrer, men med en forkærlighed for bands og musik fra nordiske lande.

Hvis du er mere til elektronisk musik, har du først og fremmest Apollo til 5000 og Countdown til 3000-5000. Her spilles der henholdsvis elektronisk musik og elektronisk fra Nordeuropa. Til sidst, men ikke mindst er der Cosmopol med plads til 6000. Samme telt viser også kunstnere inden for hiphop og moderne urban musik.

Hvis du elsker rock, så går du heller ikke forgæves. Udover Orange Scene har man Odeon, der fokuserer på alternativ og hård rock. Mange store navne inden for rocken har spillet her.

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related