TWIFT.DK | Nyt i Danmark | At rejse uden at flyve

At rejse uden at flyve

Er du i gang med at planlægge sommerferien? Så skulle du måske overveje at tage toget. De sidste par år har toget som rejseform vundet frem ikke kun i Danmark men rundt omkring i hele verden. Så til trods for at DSB i 2014 nedlagde de danske nattog, så er der stadig masser af gode muligheder for at rejse rundt i verden uden at flyve.  

Komfort og eftertænksomhed

Togrejsen kan desværre stadig ikke konkurrere med hastigheden og prisen ved flyrejser, men til gengæld kan toget noget andet. Rejsen med tog er nemlig en oplevelse i sig selv, hvorimod flyet bare er noget, der skal overstås. I toget kan man bevæge sig rundt, møde nye mennesker, og nyde naturen udenfor vinduerne. Denne nye måde at rejse på kaldes ’slow travel’ og handler om at koble fra og være tilstede i nuet. I det perspektiv kan toget sammenlignes med vandre- og cykelferier, hvor transporten også er en del af oplevelsen. 

Derudover er der noget nostalgisk og næsten magisk ved togrejser. Man kan gå i seng i Hamburg og vågner op i Paris. Flere europæiske tog har endda spise- og legevogne, hvilket egner sig perfekt til børnefamilier eller alle os, der bare ikke bryder sig om at sidde fastspændt i et sæde i mange timer.

Det grønne alternativ

En anden vigtig årsag til mange vælger at rejse med tog frem for at flyve er klimaet. En togrejse udleder langt mindre CO2 og du slipper derfor for den dårlige samvittighed. F.eks. udleder en togtur til Rom 7,5 gange mindre CO2 end en flyvetur til samme destination, hvilket er en af årsagerne til at togrejser af mange bliver spået til at være fremtidens rejseform. 

Fede togrejser

Så hvor skal du rejse hen med toget? Det er åbenlyst, at der er nogle destinationer, som ligger for langt væk til at man kan tage toget dertil, men det betyder ikke, at man ikke kan rejse med tog når man er kommet frem. 

Vil du gerne rundt i Europa kan det være en god ide at tage toget til Hamborg, da stationen fungerer som en slags hotspot for togrejser. F.eks. kan du efterfølgende tage videre til Berlin, Prag, Budapest eller Venedig. 

Er du derimod på udkig efter mere eksotiske destinationer, så prøv Den Trans-Sibiriske jernbane gennem Rusland, Mongoliet og Kina, Old Patagonian Express i Argentina eller canadiske Rocky Mountaineer.

Hvor bestiller man togbilletter?

En af udfordringerne ved at rejse med tog er, at der stadig ikke er velfungerende søgemaskiner til at sammenligne og købe billetter. Det er ingen hemmelighed, at det er helt centralt for togrejsernes succes, at der bliver udviklet nogle transparente, lettilgængelige og brugervenlige bookingplatforme ligesom der er for flybilletter. 

Heldigvis er de på vej. På den svenske platform railtic.com kan man f.eks. søge på rejser til mere en 13.000 destinationer, mens man på thetrainline.com og raileurope.co.uk både kan købe tog- og busbilletter. 

Kunne du finde på at rejse rundt i verden uden at flyve?

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related