TWIFT.DK | Nyt i Danmark | Hvorfor skal du købe miljøvenlige produkter?

Hvorfor skal du købe miljøvenlige produkter?

Nogle gange kan debatten om miljø og bæredygtighed være både forvirrende og stressende. Det kan virke som om, at man aldrig gør nok og det er svært at gennemskue, hvilke produkter der rent faktisk er miljørigtige og hvilke der bare er et tjekket PR-stunt. Men heldigvis er mange virksomheder begyndt at vågne op og se, at bæredygtighed ikke kun handler markedsføring men om vores fælles fremtid.  

Fremtiden er nu

I medierne hører man ofte, at i 2030 sker dit eller hvis vi ikke gør noget nu, sker dat i 2050. Sandheden er, at klimaforandringer og andre effekter af menneskelige aktiviteter allerede er begyndt at vise sig rundtom på jorden. En af de mest tydelige tegn er faldet i biodiversitet. Biodiversitet er et udtryk for antallet er forskellige plante- og dyrearter. Selvom nogle dyr eller planter måske ikke virker til at gøre den store gavn, så er de alle en del af et større biologisk system, og hvis en eller flere forsvinder, kan det have effekter for hele systemet og derved også de dyr og planter, som vi mennesker er totalt afhængige af.

Teknologisk udvikling og forbruger pres

Heldigvis er der en rivende udvikling i miljøvenlige produkter og teknologier, som alle stræber efter at vende den negative udvikling. Vi ser f.eks. en stigning i brugen af bæredygtige energikilder så som solceller og vindmøller, som også bliver bedre og mere energieffektive år efter år. Derudover har pres fra forbrugerne skabt øget efterspørgsel efter produkter, som sætter dyrevelfærd, miljø og genbrug i højsædet. Der er nemlig masser af ting, du selv kan gøre, også selvom du ikke har råd til at installere solceller på dit eget tag i morgen. 

Hvor kan man købe miljøvenlige produkter?

I takt med at bæredygtighed og miljøvenlighed er blevet mere almindelige begreber, er det også blevet nemmere at træffe miljøvenlige valg som forbruger. I dag har de fleste supermarkeder et relativt stort udvalg af produkter, der er mindre skadelige for miljøet. Hvis du er ny i rollen som bevidst forbruger, kan du starte med at kigge efter de forskellige mærkningsordninger. 

Svanemærket og EU-blomsten

Du kan finde Svanemærket og EU-blomsten på produkter, der ikke er fødevarer, f.eks. shampoo, opvaskemiddel eller bagepapir. Det er begge officielle miljømærker, som vurderer et produkts samlede miljøbelastning fra produktion til forbrug. Når du køber varer, der har Svanemærket eller EU-blomsten, kan du være sikker på, at varen er blandt de mindst miljøbelastende af sin type. 

Ø-mærket og EU-bladet

Det røde Ø-mærke er det danske økologimærke og det grønne blad er EU’s økologimærke. Begge sidder på økologiske fødevarer samt enkelte andre varegrupper. Hvad et produkt skal leve op til for at være økologisk certificeret er forskelligt fra produkt til produkt, men økologiske varer er som udgangspunkt mindre skadelige for miljøet end konventionelle varer, fordi der anvendes færre sprøjtemidler og kemikalier i deres produktion, som f.eks. senere kan ende i grundvandet eller forurene omkringliggende natur.  

Så hvad venter du på? Lidt er bedre end ingenting og vi kan alle sammen være med til at passe bedre på miljøet.

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related