TWIFT.DK | Nyt i Danmark | Oplev Danmark som turist

Oplev Danmark som turist

Skal du også holde sommerferie i Danmark? Mange har fået deres udlandsrejser aflyst henover sommeren, mens andre frivilligt har valgt at blive i Danmark, indtil der er lidt mere styr på Covid-19 internationalt. Men når man havde set frem til kridhvide bounty strande eller eksotiske bjergbestigning på den anden side af jorden, kan lille Danmark godt virke lidt tam, og derfor har vi samlet en række forslag til, hvad du kan lave som turist i eget land.

Oplev Danmark som turist

Tag på museum

Landets museer har lidt under nedlukningen af Danmark, men nu er de tilbage i fuldt flor. Mange rejsende kan godt lide at tage på museum, når de er på ferie for at lære noget om den lokale kultur, kunst eller historie, men måske var det tid til at lære noget om os selv? Derudover har alle landets museer halv pris på entréen herover sommeren, så det er bare med at komme afsted. Blandt nogle af de særlige oplevelser er Den Kongelige Afstøbningssamling i Vestindisk Pakhus i København, som helt exceptionelt har åben hver weekend i juli og august og har gratis indgang.

Tag på ø-hop

Selvom Danmark ikke har bounty strande med palmetræer, så har vi faktisk ret meget smuk kyst, særligt på alle de små øer rundt omkring i landet. Hele juli er der gratis overfart for gående og cyklister på en lang række færgeovergange, så måske var det nu, at du skulle tage til Samsø, Læsø, Nekselø eller en af de mange andre destinationer.

Lej en båd

Der er ikke noget der skriger sommerferie og afslapning mere end at være ved vandet, eller måske endda på vandet. Så hvorfor ikke leje en båd? Der er efterhånden et udtal af steder rundt omkring i landet, hvor man kan leje en båd for en dag, også selvom man ikke har duelighedsbevis. Du kan kombinere bådturen med en picnickurv, krabbefangst eller bare en god flaske bobler.

Bliv kunstner for en dag

Hvis den danske sommer svigter, så er det godt at have et par indendørsaktiviteter oppe i ærmet. Én af dem kunne være at finde din indre kunstner. Du kan f.eks. blæse glas i Holmegaards kreative værksted, male keramik hos Creative Space i København, Århus eller Odense eller tegne croquis hos Folkehuset Absalon i København.

Tag på spilcafé

En anden god indendørsaktivitet er at spille brætspil. Hvis du er lidt træt af de samme gamle spil, som du har derhjemme, så skulle du måske overveje at tage på brætspilscafé. Folkehuset Absalon i København har et stort udvalg af brætspil, men afholder også deciderede spilaftener med banko og scrabble, og Bastard Café har også et stort udvalg af brætspil samt ugentlige arrangementer, hvor der f.eks. testes nye spil. Hvis du er i den vestlige del af landet kan du tage på Aarhus Brætspilscafé, hvor du for 30 kr. kan spille alle de spil, du lyster.

Ud i det fri

Hvis du ikke er så meget til storbyen, men hellere vil ud over finde roen i det grønne, så skulle du måske overveje, at tage på camping i Danmark. Camping er blevet mere og mere populært herhjemme, og der er noget for alle. Du kan både tage på campingpladser med masser af aktiviteter for børnene, tage ud i den vilde natur og bo i shelters eller hvad med at prøve glamping, som er luksus camping, der ofte inkluderer en lækker middag og flotte telte med rigtige senge.

Pluk-selv plantager

Der er få ting som er smager mere af sommer end friske, modne danske bær. Dem kan man selvfølgelig gå ned i supermarkedet og købe, men man kan faktisk også selv plukke dem på pluk-selv plantager i hele landet. En perfekt dag i det danske sommerland, hvor du ovenikøbet får friske bær med hjem til rødgrøden.

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related