TWIFT.DK | Nyt i Danmark | Disney+ er kommet til Danmark!

Disney+ er kommet til Danmark!

Disney+ er kommet til Danmark og der er store forventninger til den nye streamingtjeneste. Med et kæmpe bagkatalog af klassikere bliver Disney+ allerede spået succes, men er det mest for børn eller er der også noget for de ældre generationer?

Disney+ er i Danmark

Hvad kan vi forvente af Disney+?

Disney er et verdenskendt brand og derfor er der store forventninger til deres streamingtjeneste. Særligt deres enorme bagkatalog kommer til at lokke mange abonnenter til. Bagkataloget består bl.a. af klassiske Disney animationsfilm, Pixarfilm, Marvelfilm, Star Wars franchisen og National Geographic.

Det er altså en sværvægter af dimensioner, som vi har med at gøre. Mange af filmene i Disney+’s bagkatalog har sat rekorder i biografer verden over. Derudover sælger de stadig merchandise for svimlende summer år efter år.

Disney har endvidere udtalt, at de selvfølgelig også vil producere originalt indhold til Disney+, ligesom mange af de andre streamingtjenester. Det første store trækplaster er Star Wars-serien ’The Mandalorian’, som mange Star Wars fans herhjemme har set frem til. Disney har også meldt ud, at der kommer en live action-genindspilning af ’Lady og Vagabonden’ som bliver eksklusivt til Disney+.

Sidst men ikke mindst, så kommer Disney+ til at bringe ekstramaterialet tilbage. Siden DVD’erne og VHS’erne forsvandt, har mange filmfans begrædt, at det ekstramateriale, som ofte kom med, også er forsvundet. Det laver Disney+ om på med deres funktion ’Extras’. Her bliver det muligt at se fraklippede scener og andet ekstramateriale.

En konkurrent med muskler

Disneykoncernen har ikke lanceret Disney+ for sjov. Det kan man allerede se på deres prissætning. Lige nu koster det 59 kr. om måneden at abonnere på Disney+ og blot 589 kr., hvis man køber et årsabonnement. Det er en del billigere end populære streamingtjenester såsom Netflix og HBO Nordic.

Derudover regner Disney med at bruge omkring 5 milliarder dollars på nyt indhold i 2020. Det er ikke så meget sammenlignet med Netflix’s 17 milliarder, men dog stadig en god slat penge. Det relativt beskedne beløb skal også ses i lyset af, at Disney+ til at begynde med vil tiltrække abonnenter med deres bagkatalog af klassikere. 

I maj offentliggjorde Disney, at de allerede havde 54 millioner abonnenter på verdensplan efter blot et enkelt år på markedet. De håber efter sigende, at nå op på 60-90 millioner i 2024. Der er dog stadig et stykke op til klassens store dreng Netflix med deres 182 millioner abonnenter på verdensplan. 

Der er også ting, som Disney+ ikke kan

Til at starte med kan det virke som om, at Disney+ nemt kommer til at dominere streaminglandskabet. Der er dog stadig en del, som Disney+ ikke kan. De ting Disney+ ikke tilbyder, er ikke begrænsninger som bygger på manglende midler eller muligheder. De bygger snarere på indbyggede begrænsninger i Disney brandet.

F.eks. kommer du nok ikke til at finde grænsesøgende komedieserier og samfundskritiske dokumentarer på Disney+ lige foreløbig. De passer simpelthen dårligt til Disneys overordnede brand. Du kommer sandsynligvis heller ikke til at kunne finde film og serier med voldsomt sprogbrug eller amoralske hovedpersoner. For slet ikke at tale om genre såsom gysere og thrillers.

Disney+ har masser af indhold, som ikke kun retter sig mod børn og barnlige sjæle. Men modsat Netflix, som har gjort en dyd ud af at have grænsesøgende indhold samt indhold der taler til mange forskellige målgrupper, så skal Disney+’s indhold hænge sammen med Disneys overordnede fortælling. Derfor bliver Disney+ nok ikke streamingtjenesten, der flytter grænser og går forrest. Til gengæld bliver det med stor sandsynlighed streamingtjenesten, hvor du kan se kæmpestore og flotte film af den slags som sætter biografrekorder. 

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related