TWIFT.DK | Nyt i Danmark | De lækreste retter til påskebordet

De lækreste retter til påskebordet

Påsken er her, og det betyder påskefrokost. Selvom du ikke kan invitere lige så mange mennesker til påskefrokost som normalt, så er det ingen undskyldning for ikke at anrette de lækreste retter til påskebordet. Så kig med hvis du mangler lidt inspiration til at forny påskeretterne.

Lækre retter til påskebordet

Fisk, fisk og mere fisk

For de fleste er sild en fast gæst ved påskebordet. Når det kommer til sild er der selvfølgelig de tre klassiske: Marineret sild, kryddersild og karrysild. Man kan enten købe dem på glas eller man kan prøve sig frem med selv at lave dem fra bunden. Der er dog en sildeanretning, som ikke er lige så typisk, men som er mindst lige så lækker – nemlig stegte sild. Stegte sild er nemme at lave og kan være et rigtig godt alternativ til fiskefileten, som ikke altid er lige spændende.

En anden godte fra havet er stenbiderrogn. Stenbiderrogn er ikke nødvendigvis en påskespise, men det er en forårsspise, fordi stenbiderrognen netop nu er på vej til at komme i sæson. Stenbiderrogn er lækker på godt hvidt brød med creme fraiche og purløg, men det kan også spises på blinis ligesom kaviar eller sammen med æg. 

Påskeæg i mange varianter

Æg er et must til påske, både i form af chokolade påskeæg og i form af almindelige hønseæg. Chokoladeæggene hører mest til efter frokosten, så i denne omgang vil vi fokusere på de ‘rigtige’ æg. Hvis det skal være nemt og enkelt, så kan du servere hårdkogte eller smilende æg på frokostbordet. De går fantastisk sammen med både laks og stenbiderrogn, men kan også sagtens spises for sig selv sammen med en lækker mayonnaise og friskklippede purløg. 

Hvis det skal være lidt mere avanceret, så kan du kaste dig over de skidne æg. Lyder mærkeligt, smager lækkert. Skidne æg er egentlig bare kogte æg i sennepssovs og er en ægte påskeklassisker, som traditionelt blev spist påskelørdag. 

Og nu når vi er ved æg. Hvis du har lidt ekstra overskud, så kan det godt betale sig at lave sin egen mayonnaise. Hjemmelavet mayonnaise smager vidunderligt. Desuden er det også basen til hjemmelavet remoulade, så hvis du går i gang med det ene, kan du ligeså godt lave begge dele. Husk at bruge pasteuriserede æggeblommer, hvis du gerne vil være på den sikre side. 

Lidt grønt skal der til

Både julefrokost og påskefrokost er generelt nogle tunge måltider, der indeholder masser af kød, fisk, protein og fedt. Nogle elsker det, mens andre godt kan opleve, at det bliver lidt for meget af det gode. Hvis du falder i den sidste kategori, så kan det være en god ide også at få nogle grønne retter på frokostbordet. 

Her i det tidlige forår kan det være, at du kan finde nogle lækre asparges, som du kan putte i en salat eller dampe. 

Desuden er kål også stadig i sæson. Hvad med en frisk spidskålssalat med pomelo eller grape eller måske en grønkålssalat med valnødder og æble eller granatæble?

Hvis du gerne vil have et lunt grøntsagselement, så vælg en tærte med f.eks rygeost og tomat eller feta og spinat. 

Sidst men ikke mindst så glem ikke brødet. Et velanrettet påskebord er ikke komplet uden lækkert rugbrød og eventuelt også noget godt surdejsbrød.

Velbekomme og god påske!

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related