TWIFT.DK | Nyt i Danmark | Farvel til festivalåret 2021

Farvel til festivalåret 2021

Tidligere på ugen kom regeringen med en trist nyhed. Udendørs arrangementer såsom festivaler, må højst have 2.000 stående gæster inddelt i zoner af 200 personer. Det betyder derfor et definitivt farvel til festivalåret 2021, i hvert når det kommer til de større og mere ikoniske festivaler, såsom Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg.

Farvel til festivalåret 2021

Hvad siger de nye regler?

På nuværende tidspunkt, har regering inddelt åbningen i en fase 1 og en fase 2. Fase 2 inkluderer mulighed for at lempe på nogle af restriktionerne fra fase 1, når alle borgere over 50 år, som ønsker det, er blevet vaccineret. 

De nye regler i fase 1 betyder, at udendørs festivaler vil kunne have 2.000 stående gæster, som skal være fordelt på grupper af 200 personer. I fase 2 er der mulighed for at dette kan hæves det 5.000 og måske 10.000 gæster i grupper af 500 personer.  

Gæster vil stadig skulle vise gyldigt coronapas og hverken overnatning eller camping er tilladt. Desuden skal festivalerne lave en sundhedsplan. 

De nye regler er derfor et definitivt dødsstød til mange af sommerens festivaler. Dansk Live, der repræsenterer mange af de danske festivaler, har i den forbindelse udtalt: “Man vidste godt, at man ikke ville kunne gennemføre store ting, som man plejer. Men man havde så håbet på, at der ville blive mulighed for at lave noget alternativt. Nu står man tilbage med meget, meget få muligheder, hvilket er super ærgerligt og meget demotiverende”.

Disse festivaler har aflyst

Regeringens udspil fik desværre festivaler i hobetal til at aflyse. Særligt større festivaler samt festivaler der skulle finde sted i starten af sommeren, føler sig efterladt uden alternativ. 

Blandt de aflyste festivaler er:

 • Roskilde Festival, 26. juni til 3. juli.
 • Northside, 3. til 5. juni
 • Tinderbox, 24. til 26. juni.
 • Smukfest, 4. til 8. august.
 • Jelling Festival, 20. til 23. maj.
 • Copenhell, 16. til 19. juni.
 • Heartland, 27. til 29. maj.
 • Musik i Lejet, 22. til 24. juli.
 • Vig festival, 8. til 10. juli.
 • Thy Rock, 25. til 26. juni.
 • Nibe festival, 30. juni til 3. juli.
 • Ringsted festival, 5. til 7. august.
 • Langelandsfestival, 18. til 25. juli.
 • Samsø festival, 21. til 24. juli.
 • Skyland beach festival, uge 28 og 29.
 • Radio ABC Beach Party, 17. juli.

Hvis du har købt billet til en af årets aflyste festivaler, så skal du nu beslutte, om du vil refundere billetten og få pengene tilbage eller om du hellere vil ombytte din billet til en billet til næste års festival. 

De fleste festivaler vil opfordre dig til at ombytte til billet til næste års festival, da det hjælper deres efterhånden trængte økonomi ikke at skulle udbetale refunderinger på nuværende tidspunkt. Men det er helt op til den enkelte, hvilken løsning man foretrækker. 

Der er lys i mørket

Der er dog visse festivaler, som ikke har givet helt op på 2021 endnu. Grøn koncert har udtalt, at de er gået i tænkeboks efter regeringens udmelding. Tidligere har de fremlagt en plan for at kunne foretage festivalen med 10.000 gæster ved at inddele dem i 10 forskellige zoner med 1.000 personer i hver, men med de de nye regler går den plan ikke. 

Andre mindre festivaler har meldt ud, at de nu vil prøve at lægge en plan for hvordan de kan afholder deres arrangementer på en sikker og hensigtsmæssig måde. 

Desuden har en af medstifterne af Heartland planer om en ny festival, som  skal afholdes for første gang i år. Festivalen kommer til at hedde Tomorrow Festival, og vil skabe et øget fokus på bæredygtighed i hverdagen. 

Planen er, at Tomorrow Festival skal finde sted den 3. og 4. september i Valbyparken. Foreløbig er det annonceret, at Scarlet Pleasure, The Savage Rose, Greta og Den Sorte Skole skal spille på festivalen. 

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related