TWIFT.DK | hidden category | Få styr på de nye rejseregler

Få styr på de nye rejseregler

Danmark er langsomt ved at genåbne – ikke kun internt men også udadtil. Regeringen har nemlig lavet nye rejseanbefalinger og rejseregler, som gerne skulle sikre, at det snart er muligt at komme på ferie til sydens sol. Hvis du synes det hele er lidt forvirrende, så læs med her, hvor vi giver dig et nemt og enkelt overblik. Så du kan komme på sommerferie uden stress og jag.

nye rejseanbefalinger og rejseregler

Hvis du er vaccineret

Hvis du allerede er blevet færdig vaccineret, så er der gode nyheder. Du er nemlig blandt den gruppe af danskere, som allerede nu kan rejse til både gule og orange lande uden at skulle i karantæne ved hjemkomst. Disse regler gælder også for tidligere smittede, som kan fremvise en negativ PCR test, der er mere end 14 dage og mindre end 180 dage gammel. 

Inden du pakker kufferten er det dog en god ide at tjekke, om dit forsikringsselskab dækker din rejse til disse destinationer. På nuværende tidspunkt er det nemlig ikke alle forsikringsselskaber, som dækker rejser til f.eks. orange lande. 

Sidst men ikke mindst, så slipper du også for at skulle blive testet før du kan komme ombord på et fly mod Danmark. Her gælder det nemlig også, at du bare skal kunne vise at du er vaccineret eller tidligere har været smittet. Vær dog opmærksom på, at det kun gælder direkte fly til Danmark. Hvis du skal mellemlande, kan der være regler for test i det land, hvor du mellemlander. 

Hvis du ikke er vaccineret

Fra 14. maj igangsættes fase 3 af regeringens rejse-genåbningsplan. Det betyder bl.a., at alle danskere kan rejse til gule lande uden at skulle i karantæne ved hjemkomst, også selvom man ikke er vaccineret. Fra den 26. juni er det planen, at alle danskere skal kunne rejse til både orange og gule lande, men præcis hvordan retningslinjerne kommer til at se ud er endnu ikke offentliggjort. 

Selv danskere som altså ikke når at blive vaccineret i løbet af sommerferien, får mulighed for at tage på sommerferie til udlandet. 

Det skal understreges, at det stadig ikke er ulovligt for danskere at tage til udlandet, selv hvis man ikke er vaccineret. Der kræver dog en negativ test, der maks er 48 timer gammel, for at komme ind i landet igen samt isolation ved hjemkomst, hvis man f.eks. kommer fra et orange land og ikke er vaccineret.  

Hvor kan du tage hen og hvad skal du være obs på?

Nu er det store spørgsmål, hvor skal du så tage hen? På nuværende tidspunkt er det bedste bud et sted i Europa. Lige nu arbejder EU nemlig for at lave nogle fælles retningslinjer, som vil gøre det muligt at tage på ferie internt i EU igen. 

Hvis du gerne vil vide, hvilke lande der er i henholdsvis gul, orange og rød, så kan du gå ind på Udenrigsministeriets hjemmeside. Her bliver de forskellige rejsevejledninger løbende opdateret. I skrivende stund er det kun Bangladesh, Botswana, Brasilien, Indien, Lesotho, Malawi, Mozambique, Sydafrika, Swaziland, Zimbabwe, samt øen La Réunion, som er i rød.

Derudover er det en god ide at sætte sig ind i, hvem der rent faktisk lukker danskere ind. Ligesom Danmark har alle andre lande nemlig også retningslinjer og regler for indrejse. Det kan f.eks. være, at du skal fremvise en negativ test ved indrejse, selv hvis du er vaccineret. 

Desuden anbefales det også, at du sætter dig ind i de lokale regler og restriktioner på din destination. Nogle steder har udgangsforbud om aftenen, nogle steder er det obligatorisk at bære mundbind i det offentlige rum osv. 

Det ser dog ud til, at det lidt efter lidt bliver nemmere igen at rejse. Og forhåbentlig er du nu blevet lidt klogere på regler og restriktioner i forbindelse med sommerferien. 

F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related    F$cking related   F$cking related